19. maaliskuuta 2014

Kippura häntä terveiset!


Äitin sylissä on ihana olla
Hei! Nimeni on Tolkan Bigwig Witch kavereiden kesken Kiki. Äiti kutsuu minua useasti nimillä kippura varvas, äidinpieni, pikkukettu, tiitiäinen. Isi vuorostaan kutsuu minua enemmän roikaleeksi, haisuliksi, pedoksi, mutta meillähän jokaisella rakkaalla on monta nimeä!

Olen siis syntynyt 2013 Kuhmossa ja minun oikeat vanhempani ovat nimeltään Yenie`s Feodora (Helmi) ja isäni Laggan Chiisai Sato (Sato).Minua on kehuttu kamalasti! Olen kamalan reipas vaikka pelästyisinkin, jostakin menen heti katsomaan varovaisesti mikä se oikein oli. Rakastan yli kaiken pieniä lapsia! Ulkona kuuluessani heidän puhettaan olisin heti valmis menemään heitä tervehtimään ja antamaan heille muutaman pusun poskella tai no miksi ei pitkin naamaa.


Juna-asemalla näin paljon ihmisiä
Olen kamalan sosiaalinen shiba! Kaikki ihmiset ja koirat olisivat niin mielenkiintoisia ja niiltä saisi kamalasti rapsutuksia mutta äiti ei mielellään anna minun juosta pää neljäntenä jalkana tekemään tuttavuutta muiden kanssa. Äiti kuitenkin hiukan toppuuttelee minua ja osaankin olla rauhallinen.
Olen kamalan leikkisä. Pidän siitä että, joku leikkii kanssani. Leikki tuokio voi kestää 30min aina tuntiin asti.  Joskus käyn kähveltämässä äidin pesukorista yhden sukan että saisin hänet jahtaamaan itseäni edes hetkeksi aikaa. Se vasta kivaa onkin!

Pidän siitä että saan huomiota. Jos minä en sitä saa tiedän kyllä konstit! Joko alan kiehnäämään taikka tepsuttelen haluamani huomion antajan päällä taikka jaloissa, jos tämä ei herätä vielä sitä, että hänen katseensa pitäisi, kiinnittyä minuun kellahdan kyljelleni, maahan ja alan kuopimaan etutassullani hänen jalkaansa tai mikä siinä mahtaa olla sopivasti hollilla. Siinä vaiheessa he ainakin antavat minulle huomiota! Testattu ja todettu!

Kissat ovat minulle ihan ok, mutta olen todennut jo, että ne eivät kamalasti minun kanssani halua leikkiä. 
On myös kivaa, kun äiti jättää kylpyhuoneen oven auki saunoessaan, että pääsen myös mukaan! Käyn ottamassa lattia tasolla muutamat lämpimät, kunnes poistuin suihkuhuoneen puolelle. Pelkään ja arastelen hiukan sitä kiuasta, kun se sihisee oudosti.

"Mummulla "kylässä
Mutta kyllä suihkussa on sitten kivaa! Äiti välillä läpsyttelee lattialla olevaa vettä tai heittää päälleni vettä jolloin yritän napsia pieniä pisaroita kiinni! Se on kyllä mukavaa kun saa kastella tassunsa veteen! Pilkillä ollessa on myös outoa seistä jäällä, kun isi pilkkii vieressä pienestä reiästä. Piti sitäkin käydä kokeilemassa tassulla että onko se höperöksi tullut, mutta oli siellä reiässä vettä, jolloin innostuin läiskyttelemään sitä, jolloin isi ei enää saanutkaan pilkkiä rauhassa.

Jäällä on myös kivaa kun isin kairasta irtoaa jää palasia. Isi potkii niitä minulle ja minä viipotan pitkin jäätä innoissani, jokaisen jääpalan perässä. Oli sitä kivaa käydä vähän pulahtamassa rantavedessä, kun jäät olivat sulaneet.

Äidin ollessa koneella olen yleensä olohuoneessa nukkumassa taikka järsimässä luitani. Oloni tultaessa tylsäksi kipitän tietokone huoneeseen ja nousen tuolia vasten, jolloin äiti ottaa minut syliinsä rapsutettavaksi.

Pilkillä on kiva olla
Osaan jo istua, antaa tassua, käydä maahan, odottaa että äiti sanoo kupin oltua lattialla ”saa ottaa” tai ”ole hyvä” ja sanan odottaa. Odottaa sana tarkoittaa sitä, että minun pitää seisoa paikoillani vaikka, joku minuun koskisikin. Odottaa sanaa käytetään myös, kun tullaan autosta taikka, jos äiti ei pysy perässä lenkillä.

Tykkään myös kamalasti käydä lenkillä ja parhaimmillaan olemme äidin kanssa kävelleetkin 6km!  Sissi muorin kanssa on myös kiva olla lenkillä, mutta se on niin vanha jo, että ei pysty keskittymään, kuin yhteen asiaan kerralla. Minusta olisi niin mukavaa vähän peuhata lenkillä, mutta sissi muori vain urahtaa merkiksi että nyt ei ehdi.  Kyllä minä aina kylässä yritän kiltisti pyytää sissi muoria mukaan leikkiin lipomalla sen kuonoa ja alistumalla kiltisti, mutta ei se oikein ole vieläkään innostunut. Urahtaa ja lähtee muualle, jolloin minä vain innostun lisää.

Ikkunasta on kiva katella

Miken mäyräkoira on oikeastaan ehkä se minun paras kaveri! Kaikki muut ovat joka liian vanhoj,a että eivät pidä siitä, että yritän hiukan pomotella heitä. Miken kanssa saa riehua niin paljon, kuin vain jaksaa. Sen partakarvoista on aina niin kiva repiä.

Jos äiti ei ole vielä 10 aikaan tullut petiinsä nukkumaan alan jo hermostua. Tulen hänen luokseen aina välillä ja katson häntä kutsuvati ”nyt nukkumaan!”. Kyllä se äiti sitten aina tuleekin nukkumaan, kun olen muutaman kerran tullut sitä hakemaan.

Sänkyyn en saa tulla nukkumaan, mutta minulla on makkarissa oma häkki. Ennen äiti laittoi sen kiinni, mutta nykyisin se on auki ja saan tallustella ympäriinsä yö aikaan. Olohuoneen sohva ja minulle ”mummulta” saatu nojatuoli ovat ne paikat, joissa tykkään nukkua. Olohuoneen sohvalta on kiva tiirailla ikkunasta ulos mitä siellä ulkona oikein tapahtuukaan.
Talvella äiti laittoi minun jalkoihin sukat, kun anturani olivat kuivuneet liikaa. Äiti sanoi että sukat estävät minua nuolemasta anturoita ,jotta aina vaikuttaisivat eivätkä anturat alkaisi halkeilemaan. Tiedän että äiti ajattelee minun parastani, mutta mä en tykkää niistä!
En vaa tykkää!


Kuten sanoin olen kamalan kiltti, mutta on minussa yksi koiruus tassuni alla. Olen joskus päässyt vahingossa irti taikka ollaan oltu pilkki reissulla taikka metsässä. Äiti ja isi kutsuu minua takasin luokse niin minä en ota kuuleviin korviiniheidän kutsu huutojaan. Maailmassa on paljon kaikkea ihmeellistä mitä minun pienet shiban silmäni eivät olekaan nähneet taikka haistaneet. Siitä äiti on vähän huolissaan, kun en tottele kovin hyvin vapaana ollessani. Hihnassa kuljen tosi nätisti ja siitä äiti on ainakin iloinen!

Äiti oli vähä pipi  niin minä lämmitin
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti